Ting du bør vide om kaffe

oprettet d.

Hvilke slags kaffedrikker er du, og hvad kan vi egentlig sige om kaffe andet end at vi bare MÅ have det?

 

På mange måder kan man sige, at kaffe har det samme potentiale som vin.

Vin er kommet langt i både beskrivelser, ordforråd og den viden folk generelt har om det. På kaffefronten er vi lidt mere nybegyndere. Men det er nu det begynder! Kaffe er dér hvor vin var for 20-30 år siden.

Kaffen er ligesom vin også en landbrugsprodukt, og smagen bestemmes af hvilket land det kommer fra og hvilke dyrkningsmetoder der er brugt. Kaffe er også det næststørste råmateriale i verden efter olie.

 

Tør du prøve en ny type kaffe?

Men vi ved ikke meget om kaffe, bortset fra at mange af os drikker op til flere kopper om dagen. Mange fordi det nærmest er blevet en vane - noget som måske skal hjælpe os med at vågne om morgenen eller til at komme godt i gang med dagen - ikke nødvendigvis fordi vi bryder os så meget om smagen.

 

Man kan på mange måder sige, at kaffe er en vane. Hvis man har drukket én slags kaffe hele tiden, vil alt andet smage anderledes. Forandring er ikke altid godt på områder som er meget hverdagsagtige eller traditionsbundne. Men man bør udfordre sig selv nogle gange når det kommer til kaffesmag. Der ligger en stor verden af herlig kaffesmag derude, hvis man tør tage springet.

 

Stor smagsvariation
For der er utallige kaffesmage, og det er så let blot at drikke den man normalt bruger.

 

Mange har måske besluttet, at de ikke kan lide et særligt mærke. Men det er umuligt at sige, at du ikke kan lide Merrild kaffe, for eksempel, fordi den har så mange forskellige smage, og alle vil kunne finde en, de kan lide.

 

Blandt kaffekendere er lysbrændt, frugtagtig og syrlig kaffe betragtet som en delikatesse. Måske vil din favorit være helt anderledes?

 

Forkert temperatur kan beskadige smagen
Der er mange misforståelser om kaffe. For eksempel kan man høre, at nogen siger, at de ikke kan lide tragtkaffe, eller at de elsker stempelkandekaffe.

 

Men disse er tilberedningsmetoder og siger ikke noget om, hvilken slags kaffe der laves. Man spørger heller ikke nogen, om de foretrækker karaffevin eller flaskevin? Først og fremmest vil man hellere høre om de ønskerrødvin eller hvidvin. Men med kaffe spørger man om man kan lide stempelkandekaffe bedst.

 

Så det er ikke tilberedningsmetoden, der afgør om kaffen er god eller ej, ligesom det ikke er vinglassene eller karaffen der bestemmer kvaliteten, eller om du kan lide vinen.

 

Tilberedningsmetoden kan dog naturligvis påvirke smagsoplevelsen, og den forkerte tilberedningstid og temperatur kan ødelægge en stort set fantastisk kaffe.

 

En smag til enhver lejlighed

Vi vælger ofte forskellige kaffe til forskellige lejligheder.

 

Efter en god middag vælger man måske en mørk og fyldig, til frokost kan man vælge en arabica kaffe, mens man til når man er sammen med venner vælger noget helt andet. På en café får man måske en helt fjerde variant.

 

Hvordan laver man god kaffe
Ingen kan lide sur kaffe, uanset smag. Det er nemt at lave god kaffe, men lige så let at lave dårlig kaffe, faktisk næsten alt for nemt, så det er tilrådeligt at følge nogle enkle råd for at få et godt resultat.

Alt handler om vand og kaffe, tid og temperatur. Man skal udvinde de optimale smagsstoffer og smagsstoffer - ikke det maksimale.

 

Seks gode kaffetips:

  • Rengør kaffemaskinen regelmæssigt.
  • Sørg for at serveringskanden også er ren.
  • Brug aldrig kaffekolben til at hælde vand i tragten.
  • Dosér korrekt. Den anbefalede mængde 60 gram pr. liter vand
  • Behold kaffen i den originale emballage.
  • Kaffen skal bruges inden for en uge efter åbningen af ​​posen.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar