Te eller kaffe - Hvad er bedst?

oprettet d.

Vi kender alle nogle underlige te-drikkere på kontore. De, som insisterer på store kopper med te og ofte gerne med et strejf af mælk. Men er te drikker også sundere end os kaffeelskere?

Te-elskende briterne på TV-stationen BBC har endelig taget spørgsmålet op og gennemført en videnskabelig gennemgang ved at stille spørgsmålet, vi alle ønsker besvaret: Hvad er egentlig bedst for dig - kaffe eller te?

 

Briterne har inddelt undersøgelsen i flere dele: Effekten drikken har på de trætte morgenkroppe, indvirkning på søvnkvalitet, hvad giver de største affarvninger på tænderne, og hvordan en varm kop drik fungerer som balsam for sjælen.

 

Det blev en hård kamp.

 

Selv om kaffe har mere koffein, viser videnskaben, at forsøgspersoner, der fik te, følte sig lige så vågen om morgenen. Altså et uafgjort resultat.

 

Forskere ved University of Surrey undersøgte personer, der fik lige doser kaffe og te på en dag for at se, hvordan det påvirkede søvnkvaliteten. Og kaffedrikkerne havde flere problemer med at falde i søvn, viste det sig. Tedrikkerne sov også længere efter at de var faldet i søvn. Klar sejr for tefolkene.

 

Både kaffe og te giver gule tænder, men hvilken er den værste? Tandlæger som BBC har spurgt, er klare i dommen: Det er te. Sejr til kaffedrikkerne.

 

Når det kommer til en varm kop at styrke på, viser forskningen, at de, der drikker mindst tre kopper te om dagen, havde 37 procent lavere risiko for depression sammenlignet med dem, der ikke drikker te overhovedet. Men også kaffedrikkerne synes at være i stand til at holde kedsomheden i skak. For hver daglig kop kaffe faldt depressionsrisikoen med 8 procentpoint. På dette område er forskning ikke klarest, så det kan være godt at tage resultaterne med en knivspids salt. Uanset blev det uafgjort.

 

Det er således klart, at det kedelige resultat er, at der overordnet set ikke er noget videnskabeligt svar på om kaffe eller te er bedst. Debatten er således nødt til at fortsætte.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar