Kaffe kan være udryddet i 2080

oprettet d.

Vores højtelskede kaffe, og drikken som for mange er en nødvendighed for at komme igennem morgenen, er truet som følge af global opvarmning, skriver The Independent.

Ifølge en ny rapport fra Australian Climate Institute kan kaffe være udryddet i 2080, hvis den globale opvarmning fortsætter.

Ifølge rapporten vil halvdelen af ​​jorden, der bruges til at dyrke kaffe, være ubrugelig på grund af stigende temperaturer, der gør det lettere for svampe og sygdomme at udvikle sig.

 

Skadedyr og svampe spredes
Bladrust, har været spredt i Mellemamerika for nylig, mens skadedyret kaffeborebillen, der tidligere har hærget tæt på jorden, nu er blevet fundet på højere niveauer end tidligere i Tanzania.

 

Rapporten konkludrer, at uden store foranstaltninger til reduktion af emissionerne, vil drivhusgasemissionerne bevirke, at de områder, der på globalt plan bruges til at producere kaffe, bliver reduceret med 50 procent inden 2050. I 2080 vil vildkaffe, en vigtig ressource for landmændene samt en vigtig drak for milliarder af folk på jorden, kunne være udryddet.

 

Dunkle udsigter som vi selvfølgelig krydser fingre for reelt ikke sker.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar