Hvad er grøn kaffe?

oprettet d.

De fleste har hørt om grøn te. Det er meget populært hvis man går op i helse, og mange benytter det som kosttilskud, og hvis man vil tabe sig.

 

Færre folk har til gengæld nok hørt om grøn kaffe, grønne kaffebønner eller grøn kaffe ekstrakt. Dette vil formentlig ændre sig i takt med at det bliver tiltagende udbredt og det bliver mere og mere almindeligt at købe grøn kaffe ekstrakt som f.eks. kosttilskud på linje med den grønne te. Den grønne kaffe menes at være ti gange mere effektiv end almindelig grøn te, både hvis man ønsker vægttab og en smukkere hud.

 

Hvad er grønne kaffebønner?
Lad os først kigge på hvad grønne kaffebønner egentlig er. Grønne kaffebønner er bønner der ikke er blevet ristet. Det i sig selv er der ikke ngoet hokus pokus i. Mange køber f.eks. de uristede kaffebønner til eget hjem for selv at riste sine kaffebønner.

 

Klorogensyre
Fordi kaffebønnen ikke er blevet ristet, indeholder den mere klorogensyre end ristede kaffebønner. Grunden til dette er, at klorogensyre forsvinder under høje temperaturer, som jo selvsagt forekommer under en ristning. Denne klorogensyre menes - alt afhængig af hvem man spørger - at have en positiv indvirkning på sunheden. Klorogensyren går i leveren og kan hjælpe med at forbrænde sukker og fedt.

 

Sælges som slankepiller
Således kan man f.eks. landet over finde f.eks. slankepiller, som er lavet af grøn kaffebønne ekstrakt. Specielt efter et program i 2012 fra noget kaldet Dr. Oz Show, hvor den grønne kaffebønne blev omtalt som en der forbrænder fedt hurtigt, endda uden at skulle motionere eller hoppe på diæt, steg efterspørgslen efter kraftigt. Folk har indtaget, og indtager stadig, grøn kaffe mod f.eks. diabetes, højt blodtryk, Alzheimers, fedme og andre ting.

 

Fordele ved grøn kaffe menes at være:

 

  • Hjælper med at forbrænde fedt
  • Kan øge stofskiftet
  • Rig på antioxidanter
  • Kan give flottere hud
  • Virker som en detox kur

 

Overordnet set kan siges at den grønne kaffebønneekstrakt blandt andet er blevet populært fordi det har et højt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter.

 

Ifølge en undersøgelse fra National Center for Biotechnology Information kan grøn kaffe ekstrakt føre til vægttab. Der henvises dog til at der kan være undtagelser, at effekten er lille og at den kliniske relevans er usikker. Den konkluderer ligeledes at for at man med sikkerhed kan sige, at grøn kaffe ekstrakt fører til vægttab, så skal der laves mere omfattende tests, prøver og analyser.

 

Således sætter også andre større undersøgelser spørgsmålstegn ved den grønne kaffes vidundereffekter. Ved en officiel høring i senatet i USA i 2014 blev grøn kaffe endda udråbt som et fup-produkt.

Det er svært at sige noget konklusivt om effekten af grøn kaffe, og en hurtig Google søgning viser mange forskellige meninger, holdninger og resultater alt efter hvem man spørger. KaffeKaffeKaffe kan blot opfordre til at du selv undersøger og skaber din egen mening.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar