Bryggetemperatur ved kaffebrygning

oprettet d.

Hvor varmt skal vandet til kaffe være? Det er forholdsvist vigtigt at vide, hvis man vil brygge en god kop kaffe. Mange tager kaffen direkte af komfuret, mens det stadig koger, og hælder over kaffen.

Det må man dog aldrig gøre.

 

Der kan ske det, at hvis temperaturen er for høj, så kan kaffen blive mere bitter og få en nærmest brændt smag, fordi man skolder kaffen.

 

Omvendt hvis vandet er blevet for afkølet, så det bliver de gode aromaer i kaffen ikke drevet ordenligt ud, hvorfor kaffen kan virke tynd eller svag.

 

Den optimale vandtemperatur når du skal brygge kaffe er mellem 92 og 95 grader.

 

Typisk betyder det at du skal lade vandet stå et minut efter det har været oppe at koge. Forsøg dig evt. frem med et termometer i starten for at finde ud af præcis hvor lang tid der går inden kaffen når temperaturen mellem 92 og 95 grader.

 

Netop denne forholdsvis specifikke temperatur har en del filterkaffemaskiner svært ved at ramme, med mindre man køber efter kvalitet.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar