Hvor meget kaffe til en kop?

oprettet d.

Folk der ofte brygger kaffe har aldrig problemer med afmåling af kaffe, men hvor tit har man ikke hørt folk spørge hvor meget kaffe der skal til en kop? For folk der ikke drikker meget kaffe, eller som ikke er vant til at brygge kaffe, kan det selvsagt være svært at gætte sig til.

Hvor meget kaffe skal der så til en kop? Der afhænger naturligvis af størrelsen på koppen samt hvor stærk eller tynd du ønsker kaffen skal være. Men har du en kop med 1,5 dl vand, anbefales typisk 6,7 gram pr. kop. Generelt kan anbefales at læse anvisningen på posen.

 

Mange ting spiller ind på smagen
Men smagen defineres også af en lang række andre ting som bryggemetode, vandets temperatur, kalkindhold i vandet, ristningen af kaffen og f.eks. også hvordan bønnerne er blevet kværnet.

 

Også kaffens friskhed spiller ind i den gode smag, og derfor kan det anbefales at bruge hele bønner og kværne bønnerne lige inden kaffen skal brygges. Dette sikrer den mest friske smag.

 

Vil du gerne vide mere om hvordan man laver kaffe, kan du læse vores artikel med "Hvordan laver man kaffe", som også nærmere beskriver hvor meget kaffe der skal til en kop.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar