Hvad er koldbrygget kaffe?

oprettet d.

Kold kaffe kan for nogle lyde meget lidt tiltalende. Men kender godt selv det der med at kaffekoppen på arbejde lige har en slat kaffe tilbage, som i mellemtiden er blevet kold, og smager alt andet end indbydende.

Men kold kaffe kan faktisk smage rigtigt godt - hvis man laver koldbrygget kaffe. Med vilje, om man vil. Specielt en god sommerdag er et glas med lækkert koldbryggetkaffe f.eks. i form af en iskaffe et kæmpestort hit! Eller hvis du er på farten og skal have noget koldt, lækkert med, som kan holde i noget tid.

 

Men hvad er koldbrygget kaffe så?

 

Koldbrygget kaffe kan bruges til at lave flere forskellige lækre drikke, som f.eks. coldbrew, som er en koldbrygget iskaffe. Og der er i virkeligheden flere forskellige meninger om hvordan man griber det an. Formentlig i takt med at koldbrygget kaffe er blevet tiltagende populært og folk finder forskellige varianter af den koldbryggede kaffe.

 

Hvordan laver man koldbrygget kaffe?

Du skal bruge

 

  • Vand
  • Groftmalet kaffe
  • Aeropress
  • Tid

 

Du skal være opmærksom på, at det tager tid at producere den koldbryggede kaffe. Det kan være alt fra 12 timer til et par dage i virkeligheden. Sørg derfor om muligt at forberede dig i god tid, hvis du ved du skal bruge koldbrygget kaffe.

 

Sørg for at kværne noget kaffe frisk. Jo finere du kværner bønnerne, desto mere smag afgiver bønnerne. Så det er muligt du skal eksperimentere lidt for at finde den helt rette kværnegrad for dig. Du skal regne med 8-9 gram pr. kop. For det bedste resultat er det bedst med en lysristet kaffe, så smagen ikke bliver for intens.

 

Du kan vælge at bruge en stempelkande eller andet. Men du bør prøve at bruge en Aeropress til formålet. Det er ikke bindende nødvendigt at bruge en Aeropress - men det bedste resultat får man faktisk hvis man bruger en Aeropress. Det er slet ikke nødvendigt med filterbryggere, stempelkander eller andet. Den helt store fordel ved Aeropress er, at det dels er meget nemt og hurtigt, men også at Aorepress sikrer et meget finere resultat, hvis meget lidt grums slipper igennem nåleøjet.

 

Hæld kaffen ned i din Aeropress (eller stempelkande). Hæld vandet over. Press vandet gennem Aeropressen og brug gerne et metalfilter om muligt for at bevare olier. Når vand og kaffe er blandet sammen kan du vælge at hælde det i en beholder, flaske eller glas og sætte i køleskabet. Har du hældt væsken i en flaske kan du med fordel af og til ryste rundt i blandingen.

 

Når den koldbryggede kaffe har stået og trukket mindste 12 timer, men gerne mere, er den klar til at blive drukket. Den er typisk god i op til 3 dage, så du kan godt gå til og fra den af flere omgange.

Du kan vælge at drikke den ren, eller du kan vælge at blande spændende ting i drikken. Lav f.eks. en spændende iskaffe med fløde og måske et par dråber Stevia, eller lav en variant med mælk, is og Grand Marnier. I virkeligheden er der ingen grænser. Nogle kan lide at tilsætte tonic, citrusfrugt eller en form for likør. Prøv f.eks. med Baileys eller Kahlua.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar