Hvor meget kaffe drikker danskerne?

oprettet d.

Det er ikke nogen hemmelighed at vi i Danmark er vilde med kaffe. Kaffe er overalt, og vi drikker kæmpe mængder både i hjemmet, på arbejde og i byen. Man ser i bybilledet flere og flere kaffebarer, som åbner op, ligesom der kommer flere og flere specialbutikker som tilbyder kaffe i mange forskellige varianter. Og ikke kun i de fysiske butikker, ser man man fremgang. Der er også et stigende antal kaffe webshops på nettet, som tilbyder alt fra kaffebønner til kaffeudstyr.

3. mest kaffedrikkende nation
Danmark er faktisk den 3. mest kaffedrikkene nation i verden. Faktisk er kun Sverige og Finland mere afhængige af den hellige bønne. Kaffen bliver indtaget i mange forskellige former: Stempelkande, pulverkaffe, kapselkaffe og filterkaffe.

 

Danskerne drikker lidt over 3 kopper kaffe om dagen
Vi drikker i gennemsnit 28 kopper kaffe hver eneste uge. Det giver hele 20 millioner kopper kaffe om dagen. Fordelt på antal indbyggere i Danmark betyder det at danskerne drikker lidt over 3 kopper kaffe - hver eneste dag. Dette svarer i øvrigt meget godt i overensstemmelse med den anbefalede mængde kaffe, man bør indtage, da man anbefaler op til 400 milligram om dagen, hvilket svarer til godt 3 kopper kaffe. Der er dog flere der mener, at op til 5 kopper kaffe om dagen er helt fint.

 

Den gennemsnitlige dansker har et kaffeforbrug på 8,6 kilo om året. Det svarer i kroner og ører til et forbrug på 1.150 kroner, hvor beboere i hovedstaden tager førertrøjen med et forbrug på 1.310 kroner, jfr. en rapport fra European Coffee Federation.

 

Demografisk set er de største kaffedrikkere mellem 28 og 45 år, men at nyde en kop kaffe fortsætter naturligvis langt forbi det 45. år.

 

Danskerne foretrækker filterkaffe
Politiken lavede i 2017 en undersøgelse med hjælp fra Dansk Kaffeinformation omkring danskerne kaffevaner. Her blev blandt andet kigget på hvilke typer kaffe danskerne foretrækker. Det er interessante data. Her kan vi se, at danskerne med ret stort forspring foretrækker filterkaffe:

 

  • 52% foretrækker filterkaffe
  • 15% foretrækker stempelkaffe
  • 12% foretrækker espressomaskinekaffe
  • 11% foretrækker kapselkaffe
  • 8% foretrækker pulverkaffe

 

Fakta om kaffe
Mellemfolkeligt Samvirke har lavet en undersøgelse omkring kaffeforbruget i Danmark og af undersøgelsen kom blandt andet frem:

 

  • 85% af alle danskere over 30 år drikker kaffe og 50% af de under 30 år der drikker kaffe
  • I 1995 blev der importeret hele 52 millioner kilo kaffe til Denmark
  • Man kan finde kaffe i 98% af alle danske hjem
  • Man skal helt tilbage til 1772 for at finde det første kaffehus i Danmark

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar