Hvad er caffe latte?

oprettet d.

Caffe latte er en af de absolut mest populære kaffedrikke at bestille på kaffebarer, caféer og restauranter. Ordet caffe latte kommer fra italiensk og betyder henholdsvis kaffe (caffee) og mælk (latte).

 

En caffe latte er en espresso variant, hvor man bruger 1/3 del espresso og 2/3 mælk. En lidt vildere variant af denne er café au lait (fra fransk), hvor man bruger kaffe i stedet for espresso.

Hvordan staver man til caffe lattee?
Kært barn har mange navne, og det samme gør sig gældende med caffee latte. Der er mange forskellige varianter af ordet alt afhængigt at hvor man kigger. Rundt omkring ser man drikken stavet som caffee latte, caffè latte, caffé latte, caffelatte mens man i Danmark mange steder blot siger "latte".

 

Hvordan laver man caffe latte?
At lave en caffe latte er meget simpel og kan sagtens laves i ens eget hjem - man behøver ikke ud på en fin kaffebar for at kunne nyde denne kaffe - eller espressodrik. Målgestokforholdende er meget simple, og man skal blot bruge 1/3 espresso og 2/3 mælk.

 

Man kan naturligvis lave sin caffe latte stærkere efter ønske ved et dobbelt eller trippleshot espresso.

 

Derefter er der så mange, som har dygtiggjort sig i at lave flotte mønstre i mælken, når man får den serveret. Dette er en smule mere udfordrende at gøre derhjemme, men det er dog en kunst som er relativ simpel at tillære sig.

 

Caffe latte segmentet
Man har endda opfundet "caffe latte segmentet", som typisk er noget man kalder humanister i storbyen, som er i gang med en lang videregående uddannelse. Dette segment vil normalt også stemme på Det Radikale Venstre og sidde på byens caféer og drikke caffe latte.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar